Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 9 citronů
- 2 kg cukru
- 5 g kyseliny citronové
Postup receptu
- Osm citronů oloupeme, ten poslední necháme s kůrou, a všechny je nakrájíme na kousky
- Zalijeme 1/2 litrem převařené vody a necháme 24 hodin stát
- Potom převaříme 4 l vody s 2 kg cukru a při varu přidáme 5 g kyseliny citronové
- Po převaření necháme vychladnout
- Citrony s vodou rozmixujeme, přidáme do vychladlé vody s cukrem a přecedíme přes hustý cedník nebo plátýnko
- Slijeme do lahví a uložíme v chladu, nebo na delší uložení můžeme sterilovat ve sklenicích s víčky cca 25 minut při 85°C