Připravte si tyto luxusní bramboráky provoněné česnekem plněné uzeným masem a kysaným zelím. Může být něco lepšího? Nezapomeňte podávat s půllitrem vychlazeného ležáku.
Co budete potřebovat
- 3 plátky uvařeného uzeného masa, každý o hmotnosti cca 140 g
 - 200 g kysaného zelí
 
Na bramboráky:
- 680 g syrových brambor
 - 80 ml plnotučného mléka, horkého
 - 2 vejce
 - 5 stroužků česneku
 - ½ lžíce sušené majoránky
 - 6 lžic hladké mouky
 - 1 a ½ lžičky soli
 - ¼ lžičky mletého černého pepře
 - 3 lžičky sádla nebo slunečnicového či řepkového oleje na smažení
 
Postup
- Nejprve si připravte těsto na bramboráky.
 - Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
 - Vymačkejte přebytečnou vodu.
 - Nastrouhané brambory dejte do velké mísy a zalijte horkým mlékem.
 - Přidejte oloupaný a prolisovaný česnek, vejce, sůl, sušenou majoránku, mletý pepř a mouku.
 - Míchejte, dokud se vše nespojí a nevytvoří se polotekuté těsto.
 - V nepřilnavé pánvi o průměru asi 25 cm rozehřejte lžíci sádla nebo oleje na středně vysokém plameni.
 - Naběračkou naberte bramborové těsto, nalijte do pánve a rozetřete v tenké vrstvě.
 - Smažte každou stranu až do zlatohněda; smažení každé strany bramboráku trvá asi dvě minuty.
 - Usmažené bramboráky přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby odsály přebytečný tuk.
 - Uchovávejte bramboráky teplé.
 - Plátky uzeného ohřejte.
 - Na pánvi na středně vysokém plameni rozehřejte půl lžíce sádla nebo oleje a maso z obou stran krátce opečte.
 - Snižte plamen, přidejte čtyři lžíce vody a maso nechte dalších pět minut prohřívat.
 - V polovině maso otočte.
 - Maso dejte stranou a udržujte teplé, jako bramboráky.
 - Po ohřátí masa nevylévejte žádnou tekutinu, která zůstala v pánvi!
 - Kysané zelí sceďte a případně nakrájejte na kratší nudličky.
 - Vložte ho do stejné pánve, ve které jste předtím ohřívali maso.
 - Kysané zelí zahřívejte na středně vysokém ohni po dobu tří až pěti minut.
 - Občas promíchejte.
 - Podle chuti kysané zelí okořeňte.
 - Pokud je příliš kyselé, přidejte lžičku cukru.
 - Na talíř položte bramborák.
 - Na pravou polovinu dejte ohřáté uzené maso a poklaďte kysaným zelím.
 - Nakonec bramborák přiklopte.
 - Užijte si to!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček