Čočka na kyselo

Čočka na kyselo
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 300 g čočky
  • 60 g sýrového sádla
  • sůl
  • pepř
  • 30 g mouky
  • 40 g cibule
  • ocet nebo nastrouhaná kyselá okurka

Postup receptu

  1. Čočku opereme a vložíme do studené vody
  2. V též vodě ji vaříme do té doby než nezměkne
  3. Z poloviny sádla uděláme jišku, přidáme ji k čočce, je-li třeba podlijeme ji trochou vody, ale pozor nesmí být moc řídká
  4. Potom čočku okyselíme a dochutíme jak kdo má rád
  5. Podává se s vařeným vejcem a opékanou klobáskou a kyselou okurkou
  6. Při dělání čočky se dá dát i lžíce hořčice

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.