Tato mramorovaná bábovka je krásná a chutná! Je to jedna z těch dobrot, která se hodí kdykoli a kdekoli, ale hlavně když budete mít chuť na něco sladkého. Vyzkoušejte i bábovku s ořechy na sedm různých způsobů a chutí.
Co budeme potřebovat
- 180 g másla (změklého)
- 225 g moučkového cukru
- ¾ lžičky mandlového extraktu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 180 g hladké mouky
- 75 g mletých mandlí
- 3 velká vejce
- 2 lžíce mléka
- 3 lžíce kakaového prášku
- 3 lžíce horké vodya
- 100 g hořké čokolády
- 30 g moučkového cukru
Postup
- Troubu rozehřejte na 180 stupňů a formu vymažte máslem.
- Máslo a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty.
- Vmíchejte mandlový extrakt.
- Smíchejte prášek do pečiva, mouku a mleté mandle.
- Vyšlehejte vejce a po lžících přidávejte mouku, když je veškerá mouka přidaná, postupně přilévejte mléko.
- Polovinu těsta dejte do samostatné mísy a vmíchejte kakaovou pastu (smíchejte kakaový prášek s vodou).
- Přidejte čokoládu do druhé poloviny těsta.
- Přidávejte střídavě po lžících každé těsto do formy a pomocí lžičky vytvořte mramorovaný efekt.
- Pečte asi 40 minut a poté bábovku vyzkoušejte, zda špejle zapíchnutá do nejhlubší části nevyjde čistá.
- Před vyklopením nechte mramorovou bábovku 10 minut chladnout ve formě.
- Po vychladnutí bábovku poprašte trochou moučkového cukru.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček