Agávový sirup můžete nahradit i jinými sirupy, například javorovým, datlovým či čekankovým.
Ingredience:
- 1 a 1/4 šálku hladké mouky
- 3/4 šálku celozrnné mouky
- 1/2 šálku kakaového prášku
- 1/4 šálku sójového mléka
- 1 PL mletých lněných semínek
- 2/3 šálku slunečnicového oleje
- 3/4 šálku agávového sirupu
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 PL instantního espressa v prášku
- 3/4 čajové lžičky jedlé sody
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/2 šálku hořkých čokoládových lupínků
- 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů
- 1/2 šálku nakrájených rozinek
Postup:
- Předehřejte si troubu na 160°C a plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchejte sójové mléko, lněná semínka, olej, agávový sirup, espresso v prášku a vanilkový extrakt.
- Přisypejte mouky, kakaový prášek, jedlou sodu, sůl a promíchejte, aby vzniklo vláčné těsto.
- Na závěr vmíchejte malé množství čokoládových lupínků, vlašských ořechů a rozinek.
- Toto cukroví vytvoříte jednoduše tak, že na plech vložíte vždy dvě polévkové lžíce těsta a následně je lehce zploštěte lžící a navrchu ozdobíte opět několika kousky čokolády, rozinek a ořechů.
- Pečte přibližně 15 minut.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček