Čokoládová kolečka s agávovým sirupem

Čokoládová kolečka s agávovým sirupem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 40

Agávový sirup můžete nahradit i jinými sirupy, například javorovým, datlovým či čekankovým.

Ingredience:

  • 1 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 3/4 šálku celozrnné mouky
  • 1/2 šálku kakaového prášku
  • 1/4 šálku sójového mléka
  • 1 PL mletých lněných semínek
  • 2/3 šálku slunečnicového oleje
  • 3/4 šálku agávového sirupu
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 PL instantního espressa v prášku
  • 3/4 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/2 šálku hořkých čokoládových lupínků
  • 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 šálku nakrájených rozinek

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 160°C a plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte sójové mléko, lněná semínka, olej, agávový sirup, espresso v prášku a vanilkový extrakt.
  3. Přisypejte mouky, kakaový prášek, jedlou sodu, sůl a promíchejte, aby vzniklo vláčné těsto.
  4. Na závěr vmíchejte malé množství čokoládových lupínků, vlašských ořechů a rozinek.
  5. Toto cukroví vytvoříte jednoduše tak, že na plech vložíte vždy dvě polévkové lžíce těsta a následně je lehce zploštěte lžící a navrchu ozdobíte opět několika kousky čokolády, rozinek a ořechů.
  6. Pečte přibližně 15 minut.
čokoládová kolečka slazená agávovým sirupem a zdobená kousky čokolády, ořechů a rozinek
zdroj: cinnamongirldelights.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.