Tuto americkou klasiku si nesmíte nechat ujít. Jedinečná a extra čokoládová buchta, na kterou existuje hromada receptů. My si představíme tu nejlepší – klasickou.
Ingredience
- 350g čokolády (alespoň 70%)
- 250g másla
- 3ks vajec
- 250g cukru krupice
- 85g hladké mouky
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 160°C. Formu (hranatou) nebo menší pekáček vymastěte máslem a vyložte pečícím papírem.
- Ve vodní lázni rozpusťte máslo společně s čokoládou.
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Poté tuto vaječnou hmotu opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády s máslem.
- Čokoládovou směs smíchejte s prosátou moukou smíchanou s kypřícím práškem a těsto vymíchejte dohladka.
- Vlijte ho do formy a pečte po dobu 30-35 minut. Povrch by měl být na dotek pevný, lesklý a suchý. Vnitřek by pak měl zůstat hutný a drobet tekutý.
- Na špejli by vám měly zůstat vlhké drobečky.
- Upečený moučník nechejte vychladnout alespoň hodinu. Během této doby vám ještě zpevní.
- Po vychladnutí nakrájejte na čtverečky a podávejte.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček