Kdo říká, že čokoláda nemůže být zdravým začátkem dne? Směs kakaa a tmavé čokolády dodává muffinům luxusní chuť bez přílišného tuku. Rozhodně vám zpříjemní každé ráno!
Co budete potřebovat
- 1/4 šálku slunečnicového oleje
 - 1/4 šálku čokopecičky z hořké čokolády
 - 1 a 1/4 šálku plus 1 polévková lžíce hladké mouky
 - 1 lžička jedlé sody
 - 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
 - 1/4 lžičky soli
 - 1 a 1/8 šálku třtinového cukru
 - 2/3 šálku sušených višní
 - 1 velké vejce
 - 2/3 šálku nízkotučného mléka
 - 1/2 šálku plus 1 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 
Postup
- Předehřejte troubu na 175 ° C a rošt dejte do středu trouby.
 - 16 formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky a dejte stranou.
 - Smíchejte olej a čokopecičky v žáruvzdorné misce a zahřívejte ve vodní lázni za občasného míchání, dokud se čokoláda nerozpustí.
 - Sundejte z plotny a promíchejte.
 - Mísu dejte stranou vychladnout na cca 15 minut.
 - Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, sůl, třtinový cukr a sušené třešně.
 - V samostatné míse prošlehejte celé vejce, mléko, jogurt a vanilkový extrakt.
 - Do mísy s moukou nalijte vychladlou čokoládovou směs a jogurtovou směs.
 - Smíchejte všechny ingredience dohromady.
 - Těsto příliš nemíchejte.
 - Pečte 20–25 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu jednoho z muffinů nevyjde čisté.
 - Vyjměte muffiny z trouby a před podáváním nechte mírně vychladnout.
 - Zbytky lze skladovat pevně zabalené při pokojové teplotě až dva dny.
 

Připravte si k muffinům skvělou kávu. Možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček