Příprava: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 100 g tmavé plátkové čokolády
- 2 lžíce sladu
Pěna
- 2 bílky
- 1 velké zralé mango
- 1 kelímek zakysané smetany nebo vegetariánského tvarohového krému
- 1-2 lžíce medu.
Postup receptu
- Čokoládu zahřejeme dle návodu na obalu spolu s tekutým sladem
- Tekutou čokoládu vlijeme na plech a pomocí stěrky ji uhladíme na placku asi 40 x 15 cm
- Necháme ztuhnout
- Příprava pěny: bílky vyšleháme do tuhé pěny
- Oloupeme a omyjeme mango
- Dužinu rozmixujeme s kyselou smetanou
- Ochutíme medem
- Přidáme vyšlehané bílky
- Čokoládu rozkrájíme na 4 pruhy, potřeme pěnou a srolujeme jako Sushi