Čokoládové sushi s mangovou pěnou

Čokoládové sushi s mangovou pěnou
Příprava: 60 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 100 g tmavé plátkové čokolády
  • 2 lžíce sladu

Pěna

  • 2 bílky
  • 1 velké zralé mango
  • 1 kelímek zakysané smetany nebo vegetariánského tvarohového krému
  • 1-2 lžíce medu.

Postup receptu

  1. Čokoládu zahřejeme dle návodu na obalu spolu s tekutým sladem
  2. Tekutou čokoládu vlijeme na plech a pomocí stěrky ji uhladíme na placku asi 40 x 15 cm
  3. Necháme ztuhnout
  4. Příprava pěny: bílky vyšleháme do tuhé pěny
  5. Oloupeme a omyjeme mango
  6. Dužinu rozmixujeme s kyselou smetanou
  7. Ochutíme medem
  8. Přidáme vyšlehané bílky
  9. Čokoládu rozkrájíme na 4 pruhy, potřeme pěnou a srolujeme jako Sushi

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.