Oblíbený francouzský dezert, který v sobě spojuje karamelovou sladkost, pomerančovou kyselost a hořkost pomerančové kůry. Chuť, která zpočátku překvapí, vzápětí jí ale nelze odolat. Tyto flambované palačinky zkrátka musíte vyzkoušet.
Ingredience
Palačinky
- 3 vejce
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek mléka
- 3 PL másla
- špetka soli
Pomerančový přeliv
- 1/4 šálku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 1/3 šálku Grand Marnier
- 6 PL másla
- 1 PL cukru
- kůra z jednoho pomeranče
Postup
- V míse smíchejte vejce, mouku, mléko, rozpuštěné máslo a sůl a pomocí kuchyňského robota vyšlehejte dohladka.
- Směs přikryjte a vložte vychladit do ledničky.
- Následně na pánvi rozehřejte velmi malé množství oleje a do středu pánve dejte tři polévkové lžíce těsta. Rychle pánev zvedněte z ohně, naklánějte ji a otáčejte, dokud ji těsto v tenké vrstvě zcela nepokryje.
- Jakmile se palačinka zdá být ztuhlá, přibližně za 30 sekund, otočte ji a stejným způsobem osmažte i druhou stranu.
- Hotovou palačinku přendejte na talíř a opakujte se zbývajícím těstem.
- Na pánev vložte máslo a rozpusťte ho na středním plamenu.
- Přidejte cukr a pomerančovou kůru, a jakmile směs začne bublat, přidejte pomerančovou šťávu a Grand Marnier.
- Za častého míchání vařte, dokud směs nezhoustne na konzistenci řídkého sirupu, přibližně 5 až 6 minut.
Do vzniklé pomerančové směsi vložte jednu přeloženou palačinku a rychle ji znovu přeložte, aby vznikl trojúhelník. Poté palačinku opatrně zvedněte z pánve a přebytečnou tekutinu nechte lehce odkapat. Před podáváním horní část palačinky ještě zlehka pokapejte zbývajícím pomerančovým přelivem.

Jak tyto lahodné palačinky připravit, můžete zhlédnout též ve videoreceptu.
Crêpes Suzette Recipe

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček