Tyto jednoduché muffiny z cukety si zamilujete, protože obsahují spoustu zdravé chuti a jejich příprava trvá jen asi 30 minut. Vychutnejte si skořici, vanilku a sladký hnědý cukr ve vláčném, ale nadýchaném těstu. Stejně tak si jí můžete vychutnat v nadýchaných buchtách s cuketou!
Co budeme potřebovat
- 220 g hladké mouky nebo celozrnné mouky
 - 1 lžička prášku do pečiva
 - 1/2 lžičky jedlé sody
 - 1/2 lžičky soli
 - 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
 - 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
 - 120 ml rostlinného oleje (nebo rozpuštěného kokosového oleje)
 - 100 g krystalového cukru
 - 70 g hnědého cukru
 - 2 velká vejce
 - 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
 - 2 polévkové lžíce mléka
 - 190 g nakrájené cukety (není třeba vysávat)
 - 180 g polosladkých čokoládových lupínků (nebo nasekaných ořechů, rozinek atd.)
 
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C. Vymažte si formu na muffiny.
 - Ve velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek.
 - Ve středně velké míse ušlehejte olej, krystalový cukr, hnědý cukr, vejce, vanilkový extrakt a mléko.
 - Vmíchejte nakrájenou cuketu.
 - Mokré ingredience nalijte do suchých a míchejte, dokud se nespojí.
 - Přidejte čokoládu nebo něco jiného, jestli chcete.
 - Těsto rozdělte do formiček.
 - Pečte 5 minut při 220 °C, poté nechte muffiny v troubě, snižte teplotu na 180 °C a pokračujte v pečení dalších 15–17 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
 - Nechte muffiny vychladnout 5 minut v muffinové formě a poté je přendejte na mřížku, aby vychladly.
 
Pro delší skladování muffiny zmrazte až na 3 měsíce. Rozmrazte přes noc v chladničce a podle potřeby ohřejte v mikrovlnné troubě.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček