Vynikající cuketový salát, který je navíc extrémně jednoduchý! Každé sousto je čerstvé, šťavnaté a krásně krémové. Vychutnejte si ho i vy.
Ingredience
- 1 malá šalotka, nakrájená na drobno
 - 2 lžíce šampaňského octa
 - 3 lžíce plátků mandlí
 - 2 střední cukety
 - 2 špendlíky (nebo broskve, nektarinky či švestky)
 - 2 čajové lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného
 - ⅓ šálku nasekané listové petrželky
 - 2 lžíce extra panenského olivového oleje
 - mořská sůl a mletý černý pepř, podle chuti
 - ½ čajové lžičky mletých sušených chilli papriček nebo podle chuti
 - 56 gramů měkkého veganského sýra, rozpadajícího se
 
Postup
- Šalotku vložte do malé misky a zalijte šampaňským octem.
 - Nechte odležet 10–15 minut, zatímco připravujete zbytek salátu.
 - Plátky mandlí opečte jedním ze dvou způsobů: na plechu v troubě na 175 stupňů po dobu 10 minut nebo na pánvi na středním ohni za častého míchání asi 5 minut.
 - Odložte stranou vychladnout.
 - Pomocí škrabky na zeleninu oloupejte cuketu podélně.
 - Semínka si schovejte do jiných receptů.
 - Plátky cukety rozložte na servírovací talíř, případně je trochu stočte pro hezčí prezentaci.
 - Zalijte šalotkou a zbytkem šampaňského octa.
 - Špendlíky (případně jiné ovoce) nakrájejte na malé kousky a naaranžujte na cuketu.
 - Posypte nasekaným tymiánem a petrželkou vrch.
 - Rovněž rovnoměrně pokapejte extra panenským olivovým olejem.
 - Dokončete salát tak, že jej rovnoměrně dochutíte solí a pepřem.
 - Vrch posypte mletými papričkami.
 - Nakrájené opékané mandle prsty jemně rozdrťte a posypte jimi salát.
 - Rovnoměrně rozetřete malé kousky veganského sýra do vzniklého salátu.
 - Salát nechte odležet 5-10 minut, aby kyselina z octa a soli mohla cuketu trochu zjemnit.
 - Salát podávejte hned poté!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček