Tento recept na čerstvé cuketové plátky přelité citrónovým dresinkem a zasypané parmezánem a opečenými pinovými oříšky se stane vaším oblíbeným. Užijte si ho!
Ingredience
- 3 střední cukety
 - 1 polévková lžíce majonézy
 - 2 lžíce citronové šťávy
 - 1/2 lžičky soli
 - 1/4 čajové lžičky černého pepře
 - 2 lžíce extra panenského olivového oleje
 - 1/2 šálku parmezánu, nakrájeného na tenké plátky
 - 1/4 šálku opečených piniových oříšků
 
Postup
- Ve spodní části velké mísy rozšlehejte majonézu, citronovou šťávu, sůl a černý pepř.
 - Za stálého míchání postupně přidávejte olivový olej.
 - Cuketu nakrájejte na „stužky“.
 - Nejjednodušší je mít k tomu škrabku na zeleninu, ale můžete také použít ostrý nůž nebo mandolínu.
 - Z cukety nejdříve uřízněte vrchní a spodní část.
 - Poté ji držte naplocho na prkénku nebo ji podepřete v ruce, škrabkou na zeleninu chyťte plochý vršek a oloupejte úplně dolů.
 - Když se dostanete až k semínkům, cuketu otočte a začněte to samé dělat z druhé strany.
 - Přidejte cuketové stuhy do zálivky a dobře promíchejte.
 - Cuketové stuhy přendejte na talíř a posypte plátky parmezánu a opečenými piniovými oříšky.
 

Pojďme se společně podívat také na recepty ze zapečené cukety! Ať už ji připravíte klasicky se sýrem, mletým masem či zeleninou, výsledkem vždy bude chutná a zdravá pochoutka.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček