Domácí granola

Domácí granola
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8

Co budeme potřebovat

  1. 560 g plechovka liči v konzervě (scezené)
  2. 200 ml šťávy z liči nálevu
  3. 4 švestky (nakrájené)
  4. lžička vanilkového extraktu
  5. 30 g třtinového cukru
  6. 125 g čerstvých malin
  7. 300 g ovesných vloček
  8. lžička mleté ​​skořice
  9. 60 g másla

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 160°C.
  2. Liči nakrájíme na půlky.
  3. Dáme je na na pánev spolu s nálevem, švestkami, vanilkovým extraktem, máslem a lžící třtinového cukru.
  4. Zamícháme a směs přivedeme k varu.
  5. Pánev přikryjeme a na středně vysokou teplotu dusíme asi 3 minuty.
  6. Sundáme z tepla a vmícháme vločky, skořici a zbytek cukru.
  7. Směs vysypeme a rozložíme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut, dokud granola nezezlátne.
  9. V polovině pečení směs promícháme.
  10. Granolu vyndáme z trouby a necháme jí zcela vychladnout.
  11. Podáváme s čerstvými malinami, jogurtem nebo mlékem.
Nejlepší křupavé domácí muesli s ovocem a cukrem.
Zdroj: sweetsimplevegan.com

Croissanty je nejlepší jíst čerstvé. Pokud vám zbydou i na druhý den, můžete je alespoň trochu oživit tím, když je v troubě asi 5 minut jemně prohřejete.

Pokud byste chtěli upéct tyto croissanty ráno, můžete si je připravit den předem a přes noc je zakryté potravinářskou fólií uchovat v chladu. Místo toho, abyste je nechali kynout při pokojové teplotě, nechte je do rána v lednici a poté pokračujte v receptu.

Vychutnejte si sladkou verzi těchto nadýchaných croissantů s našimi skvělými recepty na marmelády a vychutnejte si je například s malinovou marmeládou.
Pokud spíš fandíte slaným pokrmům brunch nevyjímaje, zkuste croissant s těmito pomazánkami z romadúru. Možností je nepřeberné množství!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.