Japonská majonéza se skvěle hodí do sendvičů, těstovinových salátů nebo jednoduchých zeleninových jídel. Má zajímavý ovocný a umami podtón, což jí dodává jedinečnost. Stala se oblíbenou mezi slavnými kuchaři po celém světě a vy si ji teď můžete připravit i doma a to za méně než 10 minut!
INGREDIENCE
- 2 vaječné žloutky
 - 1 lžička dijonské hořčice
 - 1/4 lžičky dashi prášku
 - 2 lžíce rýžového nebo jablečného octa
 - 3/4 lžičky soli
 - 1 lžička krystalového cukru
 - 1 šálek oleje z hroznových semínek
 
POSTUP
- Vložte vaječný žloutek, hořčici, dashi prášek, ocet, sůl a cukr do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
 - Případně můžete použít tyčový mixér nebo šlehač.
 - Při běžícím kuchyňském robotu pomalu přidávejte olej a pokračujte v mixování, dokud není směs hustá jako majonéza.
 - Pokud chcete, aby byla majonéza sladší, přidejte další lžičku cukru.
 - Znovu promíchejte.
 - Přendejte do skleněné nádoby.
 - V lednici vám majonéza vydrží až 2 týdny.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček