Chystáte sváteční či jen slavnostní hostinu a přemýšlíte, čím své hosty překvapit? Pak rozhodně zkuste recepty na domácího kohouta.
Je to ten druh masa, který člověk chystá jednou za čas, ale když se to udělá správně, je výsledný pokrm naprosto vynikající.
Máme pro vás několik zajímavých lahůdek, které rozhodně stojí za to ochutnat. Uvidíte, která receptura vám nakonec bude vyhovovat nejvíc.
Potěšte své blízké a připravte jim něco zvláštního, co s chutí ochutnáte společně s nimi.
Naše recepty
Tip: A co třeba kohout pečený v troubě se zeleninou? Proč ho nezkusit.
Co budete potřebovat:
1 vařený kohout nakrájený na porce, 2 cibule nakrájené na větší kostky, 3 oloupané a nahrubo nakrájené mrkve, 3 stonky řapíkatého celeru nasekaného na středně velké kousky, 3 stroužky česneku, 2 – 3 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl a mletý černý pepř, panák koňaku a 3 snítky tymiánu.
Jak na to:
Kohouta ze všech stran osolíte a opepříte. Do vysokého pekáče dejte veškerou zeleninu, pokapejte trochou olivového oleje, osolte, opepřete, promíchejte a poté na zeleninu položte všechny porce kohouta.
Přelijte jej koňakem, přidejte snítky tymiánu, zakryjte poklicí a vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů. Nechte péct po dobu 90 minut. Servírujte i s pečenou zeleninou.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček