Domácí langoše z jogurtu

Domácí langoše z jogurtu
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Jogurtové langoše jsou lehké a vláčné. Kdo ochutná, už nechce jiné.

INGREDIENCE

  • 500 g hladké mouky
  • ½ kostky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • 140 g bílého jogurtu
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce oleje
  • olej na smažení

K podávání:

  • co máte rádi (česnek, kečup, tatarka, zakysaná smetana, sýr)

POSTUP

  • Do mísy si dáme mouku a uděláme důlek. 
  • Do důlku si rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme trochou vlažného mléka. 
  • Na chvíli přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. 
  • Pak už přidáme jogurt, zbytek mléka, olej, sůl a prášek do pečiva. 
  • Vypracujeme těsto a rozdělíme si jej na 8 bochníků. 
  • Přikryjeme a necháme kynout asi půl hodiny. 
  • Z bochníků tvarujeme placky v rukách a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Recept na jogurtové langoše.
fast-ed.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.