Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 vepřová kolena
- 2 vepřové nožičky
- 1 hrnek uvařené kořenové zeleniny nakrájené na kostičky
- 2–3 lžíce octa
- 3 sterilované okurky
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 větší cibule
- 6 kuliček pepře
- 4 kuličky nového koření
- bobkový list
- sůl
Postup receptu
- Vepřová kolena a nožičky dobře očistíme, opereme pod tekoucí vodou, a pak je zalijeme osolenou studenou vodou
- Uvaříme je (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka
- Z kolen i nožiček stáhneme kůži
- Maso obereme z kostí, nakrájíme na kostičky a promícháme se zeleninou a okurkami nakrájenými na plátky
- Kůže umeleme, nebo jemně rozsekáme, a přidáme do scezeného vývaru, který jsme nechali ustát a pak ho opatrně slili
- Přimícháme koření, podle chuti ocet a sůl a povaříme
- Maso, zeleninu a vejce nakrájená na kolečka rozprostřeme do formy nebo hlubší misky vypláchnuté studenou vodou
- Vše zalijeme vývarem a necháme v chladu ztuhnut
- Ze ztuhlého sulcu odstraníme tuk
- Sulc vyklopíme na plochou mísu a podáváme s cibulí a zředěným octem