Nic není lepší než čerstvé jahody na nadýchaném obláčku vyšlehaného sněhu.
Co budeme potřebovat
Na sníh
- 4 bílky
- 250 g moučkového cukru
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička kukuřičné mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na náplň
- 500 g jahod, oloupaných a rozpůlených
- 200 g červeného rybízu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 350 ml husté smetany
Postup
- Troubu rozehřejte na 150°C.
- Tužkou vytyčte obvod jídelního talíře na pečicím papíru.
- Ručním šlehačem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, poté do nich zašlehejte 250 g moučkového cukru po 1 lžíci, dokud pusinky nebudou lesklé.
- Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičné mouky a 1 lžičku vanilkového extraktu.
- Rozložte pusinky do kruhu, aby strany byly trochu vyšší než střed.
- Pečte 1 hodinu, poté vypněte a nechte Pavlovu úplně vychladnout v troubě.
- Když pusinky vychladnou, nakrájejte 100 g oloupaných jahod. Smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru.
- Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte dohladka a poté ovocnou směs protlačte přes síto.
- Vyšleháme 350 ml smetany se zbylou 1 lžící moučkového cukru a rozetřeme na pusinky.
- Na smetanu dáme zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec celou dávku zalijeme omáčkou.

Stejně dokonalým, nadýchaným dezertem je tento andělský dort. Zkuste si ho připravit podle našeho receptu!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček