Tento recept na nepečený sušenkový dort si prostě musíte udělat! Je tak vláčný a jemný.
Co budeme potřebovat
- 4 žloutky
- 8 g vanilkové pasty
- 80 g cukru
- 24 g kukuřičného škrobu
- 400 g mléka
- 30 g másla
- 50 g hořká čokoláda na polevu
- 200 g máslové sušenky
Na krém
- 250 g husté smetany
- 25 g cukru
Na polevu
- 100 g hořká čokoláda na polevu
- 100 g těžké smetany
Postup
- Ke žloutku přidejte cukr a vanilkovou pastu a promíchejte.
- Přidáme kukuřičný škrob a promícháme, přidáme trochu mléka a promícháme, poté přidáme všechno zbývající mléko a promícháme.
- Pokračujte v míchání, dokud nezhoustne a nevytvoří se bublinky, a vařte na střední teplotu.
- Pudink odstraňte z plotny, přidejte máslo, promíchejte, vložte polovinu do misky a nahoru připevněte plastovou fólii.
- Rozpusťte si hořkou čokoládu, promíchejte, dejte do misky a navrch položte plastovou fólii, aby vychladla v lednici.
- Vyšleháme šlehačku s cukrem.
- Vychladlý pudinkový krém jemně zašleháme.
- Do formy rozprostřete máslové sušenky a přidáme na ně pudinkový krém.
- Navrch dáme máslové sušenky a rovnoměrně rozetřeme šlehačku.
- Navrch položte máslové sušenky a naplocho rozetřete čokoládový pudinkový krém.
- Navrch dáme máslové sušenky, naplocho rozetřeme šlehačku a dáme na 1 hodinu ztuhnout do lednice.
- K hořké čokoládě přidejte čerstvou smetanu, zahřívejte v mikrovlnné troubě asi 40 sekund a dobře promíchejte.
- Ztuhlou šlehačku přirozeně potřeme čokoládou a posypeme kakaovým práškem.
V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď
Dobrý den,
je to uvedeno v bodě 5. 🙂