Tradiční makový koláč a drobenkou

Tradiční makový koláč a drobenkou
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 25 dkg hrubé mouky
  • 10 dkg cukru krupice
  • 10 dkg Hery
  • 1 vejce
  • lžička prášku do pečiva
  • vanilkový cukr
  • citronová kůra.

Náplň:

  • 15 dkg mletého máku
  • 1/4 l mléka s vodou
  • 8 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • lžička másla
  • trochu citronové kůry
  • hřebíček
  • skořice
  • 2 lžíce marmelády
  • 3 dkg rozinek
  • 1 žloutek
  • 1 bílek

Postup receptu

  1. Tuk s cukrem a moukou rozemneme na drobenku
  2. Přidáme vejce a po zpracování opět rozdrobíme na drobenku
  3. Polovinu nasypeme do vymazané a vysypané formy, potřeme ji makovou náplní a zakryjeme druhou polovinou drobenky
  4. Pokropíme tukem a pocukrujeme
  5. Zvolna upečeme dorůžova
  6. Nádivka: Jemně umletý mák podlijeme zředěným mlékem, vložíme oprané rozinky a dusíme doměkka
  7. Pak za stálého míchání přisypeme oba cukry, koření a přidáme marmeládu
  8. Nakonec zašleháme žloutek a sníh z bílku

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.