Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg mletého drůbežího masa
- 1 vejce
- 3 lžíce sodovky nebo minerálky
- špetka mletého pepře
- sůl
- hlávkový salát a další zelenina
- plátky cibule
- hořčice
- žemle.
Postup receptu
- Drůbeží maso jemně umeleme
- Pak je dobře propracujeme s vejcem, vodou, pepřem a solí
- Vytvarujeme placičky, které vložíme pod gril (nebo do rozehřátého oleje) a opečeme dozlatova
- Žemle rozkrojíme, spodní díl potřeme hořčicí, položíme na něj list hlávkového salátu, opečený hamburger, kolečka cibule, zeleninu a hned podáváme
- Obměna: Do směsi můžeme vmíchat na kostičky pokrájený sýr, bylinky, prolisovaný česnek apod