Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 750 g drůbežích jater
- 75 g slaniny
- 100 g cibule
- 3 stroužky česneku
- pepř
- 100 g žampionů
- 50 g kečupu
- 1 dl červeného vína
- sůl
- 50 g mandlí
Postup receptu
- Drubeží játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky
- Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, vložíme nakrájenou cibuli, trochu orestujeme, přidáme nakrájená játra, lisovaný česnek, pepř a vše za stálého míchání restujeme do růžova
- Přidáme pokrájené žampiony, kečup a červené víno, necháme podusit a ke konci dušení játra dochutíme solí
- Na talíři je posypeme sekanými mandlemi
- Nejdříve je ty mandle spaříme, oloupeme, trochu opražíme a posekáme
- Jako přílohu doporučuji smažené hranolky nebo krokety