Drůbeží játra Kardinál

Drůbeží játra Kardinál
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 750 g drůbežích jater
  • 75 g slaniny
  • 100 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • 100 g žampionů
  • 50 g kečupu
  • 1 dl červeného vína
  • sůl
  • 50 g mandlí

Postup receptu

  1. Drubeží játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky
  2. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, vložíme nakrájenou cibuli, trochu orestujeme, přidáme nakrájená játra, lisovaný česnek, pepř a vše za stálého míchání restujeme do růžova
  3. Přidáme pokrájené žampiony, kečup a červené víno, necháme podusit a ke konci dušení játra dochutíme solí
  4. Na talíři je posypeme sekanými mandlemi
  5. Nejdříve je ty mandle spaříme, oloupeme, trochu opražíme a posekáme
  6. Jako přílohu doporučuji smažené hranolky nebo krokety

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.