Drůbková polévka s domácími knedlíčky

Drůbková polévka s domácími knedlíčky

Dušené husí droby, luxusní vývar, sušené ovoce a hřejivé koření dohromady vytváří jedinečnou kombinaci, kterou si zamilujete! Servírujte s domácími knedlíčky a máte úžasnou sváteční polévku.

INGREDIENCE

Na polévku:

  • 1 kg husích nebo kachních drobů (jako jsou krky, křídla, žaludky a srdce, ale ne játra)
  • 6 šálků vody
  • 3 nebo 4 celé hřebíčky
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 2 celé bobkové listy
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 2 lžíce kachního tuku nebo másla
  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený
  • 1 celá mrkev, oloupaná a nakrájená
  • 1/4 šálku rozinek
  • 1/4 šálku sušených brusinek
  • 10 celých sušených švestek zbavených pecek a rozpůlených
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky cukru

Na knedlíčky:

  • 1 kg moučných brambor
  • 2 lžíce rozpuštěného kachního tuku nebo másla
  • 1 kachní nebo slepičí vejce, lehce rozšlehané
  • 1/4 šálku strouhanky
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • cca 1/2 šálku hladké mouky

POSTUP

  • Do velkého hrnce nalijte vodu, přidejte droby a přiveďte k varu.
  • Nezapomeňte sbírat pěnu.
  • Přidejte hřebíček, majoránku a bobkové listy a špetku soli.
  • Přikryjte, nechte vařit na mírném plameni, a vařte 2 až 4 hodiny, dokud maso nezačne opadávat z krku a křídel.
  • Mezitím ve velké pánvi rozehřejte kachní sádlo.
  • Přidejte cibuli a za občasného míchání restujte, aby zkaramelizovala.
  • Bude to trvat asi 20 minut.
  • Jakmile je pěkně opečená, vypněte oheň a odstavte.
  • Během vaření polévky vypracujte těsto na knedlíky.
  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Každou bramboru propíchejte po celém těle hroty vidličky a poté je potřete kachním sádlem.
  • Brambory vložte na mřížku do trouby a pečte 1 hodinu.
  • Vyjměte je z trouby, rozlomte, aby se uvolnila pára, a nechte 15 až 30 minut vychladnout.
  • Uvařené brambory oloupejte a v míse rozmačkejte vidličkou.
  • Přidejte vejce, strouhanku, sůl, muškátový oříšek a mouku a promíchejte.
  • Těsto nehněťte jako těsto na chleba, knedlíčky by byly velmi těžké.
  • Dejte stranou.
  • Jakmile je maso měkké, vypněte sporák a vylovte žaludky, srdce, krky a křídla.
  • Nakrájejte nahrubo žaludky a srdce a stáhněte všechno maso z krků a křídel.
  • Všechno maso vraťte do polévky.
  • Přidejte celer, mrkev, karamelizovanou cibuli, rozinky, brusinky a švestky. Znovu zapněte oheň a polévku přiveďte zpět k varu.
  • Mezitím přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci na vaření knedlíků.
  • Z těsta tvarujte malé kuličky, na každou použijte asi 1 polévkovou lžíci těsta.
  • Když jsou všechny knedlíky vytvarované, opatrně je ponořte do vroucí vody.
  • Knedlíčky nechte vařit na mírném varu.
  • Když knedlíčky vyplavou na porvrch, což by mělo trvat 4 až 5 minut, vyndejte je z vody ven.
  • Do polévky přidejte ocet a cukr, poté dochuťte solí a pepřem.
  • Ochutnejte a případně dochuťte.
  • Chcete-li podávat, naaranžujte do každé misky několik knedlíčků a kolem nalijte horkou polévku.
Polévka z drůbek s knedlíčky na talíři.
www.fearlessfresh.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.