Příprava: 30 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- cca 50 dkg kuřecích nebo jiných drůbků (játra, srdíčko, žaludky)
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- vývar nebo voda
- kmín
- majoránka
- mletá sladké paprika
- špetka pálivé papriky nebo chilli koření
- mletý pepř
- sůl.
Postup receptu
- Opláchnuté a dočištěné drůbky nakrájíme na menší kousky
- Na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme drůbky a za stálého míchání je krátce orestujeme
- Pak zasypeme paprikou a ostatním kořením, osolíme, podlijeme trochou vývaru a dusíme vše doměkka
- Přípravu urychlíme použitím tlakového hrnce
- Šťávu zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě a 5-10 minut povaříme
- Hotový guláš dochutíme
- Příloha: dušená rýže, noky