Tento krásný ovocný dort se skládá z několik barevných vrstev, které jsou prokládány dokonalým šlehačkovým krémem a čerstvým ovocem. Zamilují se do něj nejenom děti, ale i dospělí!
Co budete potřebovat
- 10 vajec
- 2 šálky cukru
- 1 a 3/4 šálku hladké mouky
- potravinářské barvivo
- 3 šálky smetany ke šlehání
- 280 g slazeného kondenzovaného mléka
- 230 sýru Philadelphia pokojové teploty
- změkčený při pokojové teplotě
- čerstvé kiwi a bobulovité ovoce na ozdobení
Postup
- Vejce šlehejte spolu s cukrem, dokud směs nezdvojnásobí objem.
- Pomocí stěrky vmíchejte po třetinách mouku a dávejte velký pozor, abyste těsto nepřemíchali.
- Dále rozdělte těsto na pět stejných částí pro pět samostatných vrstev dortu.
- Do každé vrstvy přidejte jiné potravinářské barvivo a zlehka ho přeložte, abyste nenarušili nadýchanost těsta.
- Každý korpus pečte v 23 cm dortové formě při 175 ° C po dobu 15 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
- Sýr Philadelphia vyšlehejte se slazeným kondenzovaným mlékem do hladka.
- Poté přidejte studenou smetanu ke šlehání a šlehejte na vysokou rychlost, dokud směs nezvětší objem 3x.
- Na ozdobný talíř položte jeden dortový korpus.
- Potřete trochou krému a poklaďte vrstvou ovoce.
- Opakujte, dokud nespotřebujete všechny korpusy.
- Vnější stranu dortu potřete zbylý krémem.
- Vršek ozdobte čerstvým ovocem.
- Nakrájejte a užijte si to!

Podívejte se i na našich 7 nejlepších receptů na dorty s punčem na americký způsob. Jsou neodolatelné!