Kombinace tvarohu a povidel je opravdu neskutečná! Připravte si tento koláč, který si zamilujete.
Ingredience
Na těsto:
- 2 šálky polohrubé mouky
 - 1/2 balíček prášku do pečiva DrOetker
 - 100 ml zakysané smetany
 - 1/2 šálku moučkového cukru
 - 125 g Hery
 - 1 vejce
 
Na 1. náplň:
- 300 g švestkových povidel
 - 1 vanilkový cukr DrOetker
 
Na 2. náplň:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
 - 1 vejce
 - 1 vanilkový cukr DrOetker
 - podle chuti moučkový cukr
 - 1 lžíce zlatého klasu od DrOetker
 - trochu rozinek
 - trochu nastrouhané citronové kůry
 
Postup
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte, přidejte moučkový cukr, vajíčko, kysanou smetanu, Heru a vypracujte hladké těsto.
 - Na 30 minut těsto odložte do chladu.
 - Asi 1/3 odložte bokem.
 - Zbylé těsto rozválejte do kulaté vymazané formy s průměrem 30 cm, i na boky formy.
 - Povidla smíchejte s vanilkovým cukrem, rozdělte na 4 části a natřete na koláč.
 - Mezi nimi nechte prostor na tvarohovou náplň.
 - Tvaroh utřete s vejcem, přidejte vanilkový cukr, moučkový cukr podle chuti, zlatý klas a nastrouhanou citronovou kůru.
 - Natřeme mezi povidlovou náplň, jako je na fotografii níže.
 - Tvarohovou část posypte rozinkami.
 - Zbývající těsto rozválejte, pokrájejte a ozdobte povrch koláče.
 - Zbytek těsta spleťte a dejte na okraj koláče.
 - Pečte při teplotě 180°C, asi 20 minut.
 - Teplota a čas jsou pouze orientační, každý se musí řídit svou troubou.
 - Nechte vychladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte.
 - Dobrou chuť!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček