Kyselo je moc kyselý a fazolačka hodně fazolová? Spojte to a vznikne tato úžasná varianta.
Co budeme potřebovat
- 200 g fazolí
 - sůl
 - pepř
 - feferonka
 - 60 – 80 g slaniny
 - 2 cibule
 - 2 lžíce mleté sladké papriky
 - špetka chilli koření
 - 400 g kysaného zelí
 - vývar nebo voda s kostkou bujónu
 - 4 rajčata
 - 3 stroužky česneku
 - 2 nožičky klobásy
 
Postup
- Den předem namočené fazole uvaříme doměkka.
 - Vývar z fazolí scedíme do hrnce na polévku a doplníme jej na cca 1,5 l vývarem nebo vodou s kostkou bujónu.
 - Fazole zatím odložíme.
 - Na polovině nadrobno nakrájené slaniny osmahneme nakrájenou cibuli a zasypeme ji paprikou a chilli kořením, přidáme česnek.
 - Promícháme a vše přidáme do polévky, kam vložíme i nakrájené zelí včetně nálevu.
 - Vše vaříme téměř doměkka.
 - Pak do polévky přidáme spařená a na kousky nakrájená rajčata, odložené fazole a vše krátce povaříme.
 - Nakonec polévku dochutíme ještě solí, pepřem, případně feferonkou a doplníme na kolečka nakrájenou klobásou osmahnutou na druhé polovině slaniny.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček