Fazolový guláš bez masa

Fazolový guláš bez masa
Příprava: 5 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 6

Pikantní hustý vege guláš ochucený uzenou paprikou si musí oblíbit snad každý! Díky fazolím a zelenině je pokrm skvěle vydatný a sytý. Navíc je veganský, bez lepku a hotový do 30 minut.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 červené cibule, nakrájené
  • 2 červené papriky, zbavené semínek, nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • 2 – 3 lžíce sladké uzené papriky
  • 800 g nakrájených konzervovaných rajčat
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 1 špetka soli
  • 800 g konzervovaného fazolového mixu, okapaného a propláchnutého
  • 4 lžíce čerstvé petrželky, nasekané, na ozdobu (volitelně)
  • 4 lžíce zakysané smetany k podávání (volitelně)

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a na středním plameni 5 minut opékejte cibuli a červenou papriku.
  2. Přidejte česnek a opékejte 1 minutu.
  3. Vmíchejte sladkou uzenou papriku a opékejte po dobu 1 minuty.
  4. Dávejte pozor, abyste papriku nenechali restovat déle, mohla by zhořknout.
  5. Vmíchejte konzervovaná rajčata, zeleninový vývar a cukr a dochuťte solí a pepřem.
  6. Vařte 10 minut, občas zamíchejte.
  7. Přidejte fazole a vařte 2 minuty, dokud se fazole neprohřejí.
  8. Posypte lístky čerstvé petrželky a podávejte.
Guláš z fazolí a zeleniny servírovaný v hlubokém talíří, ozdobený zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami.
www.therealmealdeal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.