Výživný, na bílkoviny bohatý salát, který může být velmi chutným obědem.
Ingredience:
- 300 g sušených černých fazolí
 - 1 šálek quinoy
 - 1 červená cibule
 - 4 šalotky
 - 1 žlutá paprika
 - 3 PL jablečného octa
 - 1 PL sójové omáčky
 - 1 PL čerstvé limetkové šťávy
 - 1/4 šálku olivového oleje
 - sůl
 
Postup:
- Fazole i quinou důkladně propláchněte.
 - Ve velkém hrnci zalijte fazole studenou vodou a přiveďte je k varu.
 - Následně sporák vypněte. Hrnec přiklopte pokličkou a nechte hodinu odstát.
 - Fazole slijte, vraťte do hrnce a přelijte je trochou vody.
 - Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud fazole nezměknou, přibližně hodinu a půl.
 - Během posledních deseti minut vaření fazole osolte.
 - Slijte vodu a nechte fazole vychladnout.
 - V mezidobě ve středně velkém hrnci smíchejte quinou se dvěma šálky vody a špetkou soli.
 - Přiveďte k varu, hrnec přiklopte a vařte quinou na mírném ohni, dokud se voda nevyvaří, přibližně 15 minut.
 - Quinou z hrnce vyjměte a nechte vychladnout.
 - Červenou cibuli, šalotku a papriku nakrájejte nadrobno.
 - Ve velké míse smíchejte jablečný ocet, sójovou omáčku, olivový olej a limetkovou šťávu.
 - Přidejte černé fazole, quinou, šalotku, červenou cibuli, žlutou papriku a koriandr.
 - Na závěr salát osolte a důkladně promíchejte.
 

Skvěle se k fazolovému salátu hodí i vlastnoručně upečené pečivo. Vyzkoušejte naše křupavé domácí bagety.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček