Když se konec srpna přehoupne do září, začnou do našeho CSA boxu přicházet papriky. Objevuje se krásný sortiment běžných i obskurních papriček a jedním z nejlepších způsobů, jak je uchovat, je hodit je do fermentační nádoby a nechat pracovat dobré bakterie. Tento recept na fermentované pepperoncini je skvělý způsob, jak začít.
Co budeme potřebovat
- 300 ml vody
- 2 lžíce soli
- 450 g beraních rohů
- 4 stroužky česneku
- Bobkový list
Postup
- Ve velkém hrnci si přivedeme k varu vodu
- Přidáme sůl a mícháme, dokud se nerozpustí
- Poté sporák vypneme a vodu se solí necháme zchladnout
- Do jednotlivých sklenic natěsno naskládáme papričky
- Mezi jednotlivé kusy přidáme celý česnek a bobkový list
- Beraní rohy zalijeme vychladlý nálevem
- Sklenice uzavřeme a necháme je 10 dní fermentovat
- Po 10 dnech papriky ochutnáme
- Fermentujeme tak dlouho, dokud nezískají vaší preferovanou chuť
- Papriky umístíme do lednice nebo na chladné místo
Pokud dáváte přednost kyselejší chuti, pokračujte ve fermentaci paprik, dokud nezískáte chuť, kterou máte rádi, testujte každých 5 až 7 dní ve svém volném čase. Pokud je recept na nakládané beraní provedený správně, tak v solném nálevu vydrží asi 1 rok.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček