Francouzské brambory doplněné uzeným žebírkem

Francouzské brambory doplněné uzeným žebírkem
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 30 dkg masa ze žebírek
  • sádlo nebo olej
  • 2 dl kysané smetany
  • 2 vejce
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • mletý pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky
  2. Uzená žebírka uvaříme a maso obereme a nakrájíme nadrobno
  3. Do vymazaného pekáčku klademe na plátky nakrájené brambory, na ně nadrobno nakrájené maso
  4. Osolíme, opepříme a zalijeme vejci rozšlehanými v kysané smetaně, do níž jsme vmíchali strouhaný sýr
  5. Zapékáme asi 1/2 hodiny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.