Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 5 dkg tuku
  • kousek cibule
  • 6 dkg hladké mouky
  • mletá sladká paprika
  • 1,2 l vody
  • mletý pepř
  • 1,5 dl mléka
  • sůl
  • papriková vegeta
  • 1 párek
  • petrželka.

Postup receptu

  1. Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přisypeme mouku, usmažíme světlou jíšku, vmícháme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody
  2. Rozšleháme a za častého míchání vaříme 20 minut
  3. Doplníme zbytkem vody, osolíme, opepříme, zahřejeme k varu a přidáme mléko, vegetu, na tenká kolečka pokrájený párek a vaříme 5 minut
  4. Dochutíme a při podávání sypeme sekanou petrželkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.