Jednoduchý recept na zapékané kedlubny, do kterého můžete dle chuti přidat třeba slaninu, cibuli i česnek. Na brambory si ani nevzpomenete!
INGREDIENCE
- 500 g kedlubny, oloupané a nakrájené na tenké plátky
- 1/2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 85 g parmazánu, jemně nastrouhaného
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky černého pepře
POSTUP
- Oloupejte a nakrájejte na tenké plátky 3-4 kedlubny.
- Potřete zapékací mísu o rozměrech 20×20 cm olivovým olejem a poté na na dno navrstvěte plátky kedlubny.
- Posypte parmazánem a poté zakápněte smetanou ke šlehání.
- Tento postup opakujte pro tolik vrstev, abyste spotřebovali všechny plátky kedlubny.
- Ve třetí vrstvě jsem přidejte trochu čerstvého mletého černého pepře a posypte mořskou solí.
- Nakonec potřete horní plátky zbylou smetanou, opepřete, osolte a posypte zbývajícím parmazánem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C 60 minut.
- Pokud chcete nádherný křupavý vršek, zapněte gril na posledních 5 minut.
- Před podáváním nechte alespoň 10 minut odležet.

Možná se vám budou hodit i naše recepty na vynikající přílohové omáčky k masu, zelenině či krekrům 10x jinak. Vybere si úplně každý!

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček