Grilování se v posledních letech stalo velice populárním. Jedná se o společenskou událost, při které se setkávají přátelé, kolegové i celé rodiny.
Výhodou grilování je, že si každý může vybrat a přinést přesně to, na co má chuť a nemusí se řídit ostatními nebo denní nabídkou.
Zkuste si přichystat vhodné grilovací koření na každou příležitost.
Jak na chutné grilování
Grilovat je možné maso, zeleninu, sýry, různé řeznické výrobky a na své si zde i přijdou i vegetariáni.

Jídlo dělané na grilu, resp. na otevřeném ohni má svou tradiční a nezaměnitelnou chuť, které nejde docílit jinou cestou.
Aby bylo maso a další potraviny chutnější, můžeme použít nejrůznější druhy grilovacího koření.
Objevte podobné tipy
Grilovací koření pro chutné jídlo
Sůl

Paprika

Česnek

Sušené bylinky

Mimo výše zmíněné koření, máme celou řadu dalších druhů, které se ke grilování také skvěle hodí.
Nejrůznější semínka
Ano, na grilování můžete používat i nejrůznější semínka. Např. fenykl, kopr nebo sezamová semínka. Při zvýšené teplotě (na grilu) se semínka roztáhnou, rozehřejí a pustí chuť.
Kurkuma
Kurkuma je určitě v první desítce nejpoužívanějších koření. Má živou oranžovou barvu, bohatou a lehkou příchuť, která dodává ráz bez přemáhání jakéhokoliv jídla, zejména kuřete. Je členem rodiny zázvoru a je běžnou složkou ve směsích koření z Karibiku, Indie, Indonésie a Středního východu. Kurkuma se bude nejlépe hodit právě pro tyto kuchyně.

Chilli
Ne všechny chilli prášky a jsou stejné. Ve skutečnosti existuje celá řada různých odrůd pocházejících z různých druhů sušených paprik, z nichž každá přináší svou vlastní úroveň pálivosti a chuti. Od klasického pepře až po pepř kajenský pepř, obvykle jde o dlouhou cestu pokud to samozřejmě není nejmírnější forma nejběžněji známá jen jako jen chilli.

Kořenící směsi
Výše byly popsány syrové typy koření. V závislosti na požadované chuti je možné je různě míchat a tím docílit vlastního receptu na grilovací koření.
Vlastní grilovací koření se bude lišit dle typu masa, nebo výsledného pokrmu.

Vlastní směs koření na grilování si můžeme namíchat z již namletého koření, nebo si ji sami nadrtit v silnější pevnější misce.
Pokud si rozhodnete směs na grilování již koupit. Pozorně čtěte její obsah. Silně se nedoporučují směsi s vysokým podílem soli.
Pokud máte alergii na lepek i pro vás existují varianty kořenících směsí na grilování bez lepku.