Fantastický recept na drůbeží játra s jablky na grilu

Fantastický recept na drůbeží játra s jablky na grilu
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg drůbežích jater
  • 2 větší jablka
  • citronová šťáva
  • sůl
  • 2 lžíce másla.

Postup receptu

  1. Játra očistíme, zbavíme blanek a nakrájíme je na větší kousky
  2. Na troše másla je prudce opečeme
  3. Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky
  4. Proti zhnědnutí je pokapeme citronovou šťávou
  5. Plátky jablek podlijeme vodou a krátce podusíme (letní, rychle rozpékavá jablka nemusíme dusit)
  6. Alobal na 4 porce nebo alobalové misky potřeme máslem a vrstvíme játra, na ně podušená jablka, zalijeme vypečenou šťávou z jater a kořeníme podle chuti
  7. Vše velmi dobře zabalíme a pečeme na grilu asi 30 minut
  8. Jako přílohu volíme chléb nebo pečené brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.