Přírodní kuřecí řízky v provensálském stylu na grilu

Přírodní kuřecí řízky v provensálském stylu na grilu
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 3 lžíce oleje
  • 4 snítky tymiánu
  • 1 snítka estragonu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 lžička mletého pepře
  • čerstvé bylinky můžeme nahradit 2 lžičkami sušeného provensálského koření

Postup receptu

  1. Kuřecí řízky opláchneme, osušíme, mírně naklepeme a upravíme tvar
  2. Bylinky nadrobno nasekáme a smícháme je s prolisovaným česnekem, olejem, solí a mletým pepřem
  3. Směsí potřeme řízky z obou stran a necháme je v chladničce nejméně 3 hodiny proležet
  4. Pak je osušíme, potřeme olejem, vložíme na rošt předehřátého grilu a po každé straně cca 6 minut grilujeme
  5. Při grilování je potíráme zbylou marinádou
  6. Solíme až nakonec
  7. Příloha: chléb, zeleninová obloha, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.