Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 kuřecí řízky
- 3 lžíce oleje
- 4 snítky tymiánu
- 1 snítka estragonu
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžička mletého pepře
- čerstvé bylinky můžeme nahradit 2 lžičkami sušeného provensálského koření
Postup receptu
- Kuřecí řízky opláchneme, osušíme, mírně naklepeme a upravíme tvar
- Bylinky nadrobno nasekáme a smícháme je s prolisovaným česnekem, olejem, solí a mletým pepřem
- Směsí potřeme řízky z obou stran a necháme je v chladničce nejméně 3 hodiny proležet
- Pak je osušíme, potřeme olejem, vložíme na rošt předehřátého grilu a po každé straně cca 6 minut grilujeme
- Při grilování je potíráme zbylou marinádou
- Solíme až nakonec
- Příloha: chléb, zeleninová obloha, zeleninový salát