Vyzkoušejte náš podrobný návod, jak správně ugrilovat tuňáka. Navíc na to potřebujete kromě tuňáka pouze olej a sůl!
INGREDIENCE
- 4 steaky z tuňáka, každý o hmotnosti 170 až 225 g a tloušťce 3 až 5 cm
- řepkový nebo jiný neutrální olej
- sůl dle chuti
- mletý černý pepř (volitelné)
POSTUP
- Nastavíme všechny hořáky plynového grilu na vysokou teplotu.
- Dáme grilovací rošt na místo, zakryjeme gril a necháme 5 minut předehřát.
- Vyčistíme a naolejujeme grilovací rošt.
- Steaky z tuňáka dobře osušíme papírovými utěrkami a celé je lehce potřeme olejem.
- Těsně před grilováním steaky dochutíme solí a případně pepřem.
- Poté položíme na rozpálenou stranu grilu.
- Tuňáka grilujeme, dokud nebude první strana dobře opečená, 1 až 2 minuty.
- Pokud se ryba přilepí, zkusíme ji zespodu jemně nadzvednout pomocí tenké kovové špachtle nebo hrotů vidličky zasunuté dolů mezi grilovací rošty.
- Otočíme tuňáka a opakujeme na druhé straně.
- Pro ideální propečenost rare grilujeme rybu dostatečně dlouho, aby se opekla z každé strany, a ne déle.
- Pokud chceme mít tuňáka krásně rare, strany steaků by měly být fialové, přičemž shora a zespodu se začíná objevovat béžová barva.
- Pokud chceme, aby byly udělané trochu více, počkáme, až se objeví více béžové barvy z obou stran.
- Nedoporučujeme grilovat steaky z tuňáka nad rámec medium-rare.
- Užijte si to!


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček