Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg vepřového masa z plece nebo libového bůčku
- 3 dkg uzené slaniny
- 2 dkg tuku
- 8 dkg cibule
- 1 lžička červené papriky
- sůl
- 2 kyselé okurky
- 30 dkg brambor
- mletý pepř
Postup receptu
- Vepřové maso nakrájíme na kostičky
- Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme rozpustit s tukem
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit
- Pak přidáme červenou papriku, nakrájené maso, osolíme, zamícháme a pomalu dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě
- Když se šťáva vydusí, podléváme horkou vodou podle potřeby
- Když je maso téměř měkké, přidáme nadrobno nakrájené okurky, na kostky nakrájené brambory a vše dusíme doměkka
- Dochutíme solí a pepřem a podáváme s chlebem