Tento zdravý a vydatný domácí fazolový guláš s hovězím masem vás zaručeně zahřeje na těle i na duši! Jednoduše si ho připravíte v jednom hrnci a máte sytou večeři pro celou rodinu, která je navíc plná chuti.
INGREDIENCE
- 2 lžíce oleje neutrální chuti
 - 1 kg hovězího masa na guláš, nakrájeného na 2,5 cm kousky
 - 1 velká cibule, nakrájená
 - 2 velké mrkve, nakrájené na plátky
 - 4 stroužky česneku, nasekané
 - 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
 - ½ lžičky sušené šalvěje
 - 1 lžička soli
 - ½ lžičky černého pepře
 - 2 bobkové listy
 - 3 šálky hovězího vývaru
 - 2 plechovky (každá 425 g) pinto fazolí
 
POSTUP
- Zahřejte olej ve velkém hrnci na středním plameni.
 - Přidejte hovězí maso a opékejte ho ze všech stran, asi 1-2 minuty z každé strany.
 - V případě potřeby opékejte po dávkách.
 - Jakmile hovězí maso zhnědne, vyjměte ho z hrnce.
 - Přidejte cibuli a mrkev a vařte do měkka, asi 5-6 minut.
 - Poté přidejte česnek, tymián a sušenou šalvěj.
 - Vařte, dokud se česnek nerozvoní, asi 1 minutu.
 - Přidejte sůl, pepř, bobkové listy, hovězí vývar a pinto fazole.
 - Přidejte hovězí maso zpět do hrnce.
 - Tuto směs přiveďte k varu a poté snižte teplotu na mírný var.
 - Přikryjte a duste asi 2 hodiny nebo dokud hovězí maso nezměkne.
 - Na posledních 30 minut vaření sejměte poklici.
 

Máme pro vás i 5 luxusních receptů na guláš z drůbežího masa. Jaký vyzkoušíte jako první?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček