Ochutnali jste již někdy recept na gulášovou polévka s restovanou slaninou? Nebo jak se jí jinak říká anglická gulášová polévka?
Pokud ne, tak u nás máte jedinečnou příležitost si jí vychutnat.
Postupy jsou jednoduché a chuť je návyková, takže pozor!
Připravíte si jí s námi?
Naše recepty
Jak nejlépe uvařit polévku v pomalém hrnci?
Jak jsem již avizovala výše, polévky a nejen gulášová, je ještě lepší když se může připravit v pomalém hrnci. Zde je několik tipů, jak dobré udělat ještě lepším.
Ingredience k okamžitému přidání
Některé ingredience těží z delší doby vaření více než jiné. Tyto přísady dejte do pomalého hrnce hned ze začátku:
• Zelenina – cibule, kořenová zelenina jako brambory a mrkev, dýně, rajčata, celer, květák a brokolice
• Maso – Libové kusy z plece a zadního hovězího, jehněčího, kozího, vepřového, celých kuřat, kuřecích stehen
• Koření – Většina koření by měla být přidána na začátku vaření, i když například rozmarýn může během nejdelší doby vaření zhořknout a je lepší když se přidá až na konci.
Ingredience k přidání na konci
Jsou to ingredience, které by nevydržely hodiny vaření a pomalu vařeným pokrmům dodají čerstvou chuť. Během posledních 30-45 minut vaření přidejte všechny následující ingredience.
• Zelenina – Měkčí zelenina jako hrášek, kukuřice, paprika a špenát.
• Maso – Kuřecí prsa, ryby a další mořské plody. Na konci vaření zkontrolujte, zda jsou kuřecí prsa propečená, a pokud jsou uprostřed ještě růžová, dejte jim trochu více času.
• Další – rýže, nudle a další těstoviny.
• Mléčné výrobky – Mléko, jogurt, zakysaná smetana, smetanový sýr. Kokosové mléko je také nejlepší přidat na závěr.
Všechny ingredience nakrájejte na stejnou velikost
Tím je zajištěno, že se všechny ingredience uvaří v podstatě stejnou rychlostí.
Použijte méně tekutiny
V pomalém hrnci dochází k velmi malému odpařování. Pokud připravujete běžný recept na polévku, je pravděpodobné, že nebudete muset použít všechnu požadovanou tekutinu. Vložte všechny ingredience do pomalého hrnce a poté je zalijte vývarem. Vývar by měl pokrývat přísady přibližně o 1 cm. Pokud máte na konci vaření přebytečnou tekutinu, na posledních 30 minut sejměte poklici, aby se část odpařila.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček