Vyzkoušejte naše výborné recepty na haši! Vraťte se do školních let

Upřímně, jako dítě jsem milovala haši ze školní jídelny.

Proto si myslím, že by byla škoda, abychom recepty na ní opomíjely.

Protože z kvalitních surovin, může být opravdu dobrá.

Proto se do ní pusťte s námi!

Jak vznikla haše jako pokrm?

Haše je směs potravin nakrájených na malé kousky. Termín pochází z francouzského hacher, což znamená „sekat“. Více se o haši dozvíte v tomto článku na našem webu.

Pojem haše se pravděpodobně datuje do nejstarších dob, kdy kuchaři nakrájeli na kostičky všechny ingredience, které měli po ruce a házeli je do pánve, aby připravili teplé jídlo.

První recept na haši se objevil v Anglii ve 14. století. Termín „haše“ byl dán pokrmům, kde zbytky masa byly jednoduše nakrájeny.

Recept na „vynikající haši“ z 18. století přidává do receptu kajenský pepř, bylinky, cibuli, koření (muškátový oříšek), poté se zředí vývarem nebo omáčkou a přidá houbovou kaši a dusí se v ní studené nakrájené hovězí maso.

Recepty na haši se nacházejí po celém světě a všude v nich najdete něco extra. Je tu vše od nakládané řepy v Dánsku přes worcestrovou omáčku v Anglii až po rajčatovou omáčku a spoustu česneku v Portugalsku a Brazílii.

Chcete-li vyrobit masovou haši, nakrájené maso se obvykle smíchá s nakrájenou cibulí, nakrájenými bramborami a kořením.

A nejčastěji se podává se smaženými nebo sázenými vejci a toastem.

Může se podávat na snídani, ale lze ji také podávat k obědu nebo večeři se salátem. Ozvláštněte, když do receptu přidáte některé z těchto vylepšení, jako je křupavá a nakrájená slanina, strouhaný nebo krájený sýr, čerstvé bylinky (pažitka, petržel), česnek a něco k zakousnutí jako jsou opečené tortilly, chipsy, zelený hrášek, chilli papričky, kečup sriracha, zakysaná smetaná. Haše se také dobře hodí k omáčkám jako je sýrová omáčka z čedaru, béarnaise, holandská, rajčatová. Šmrnc jí můžete přidat i dalším kořením a ingrediencemi, jako je čínská směs pěti koření, kari, červeného chilli, jarní cibulku, vejce natvrdo až po cherry rajčata a cuketu.

Nemusíte se ani striktně držet hovězího nebo vepřového masa, lze ji také připravit z kachny nebo jiné drůbeže, ryb a korýšů, z jehněčího masa, steaku, nebo zvěřiny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.