Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 hrsti sušených hub (nejlépe hříbků)
- 1 smetana ke šlehání
- 1 menší cibule
- sůl
- kmín
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 l houbového vývaru z kostky
Postup receptu
- Houby namočíme nejméně na dvě hodiny do vody
- Cibulku jemně posekáme a zesklovatíme na oleji
- Houby přecedíme a vyluhovanou vodu zachytíme
- Přidáme k opečené cibuli, posypeme kmínem a opékáme 2 minuty
- Přidáme mouku a opražíme ji dohněda, zalijeme vývarem z kostky, vyluhovanou vodou, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 15 minut
- Opatrně vlijeme smetanu a povaříme ještě asi 2 minuty