Houbová pizza

Houbová pizza
Příprava: 55 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 24 dkg hladké mouky
  • 1,5 dkg čerstvého droždí
  • asi 1,5 dl vody
  • 1 lžíce oleje
  • sůl

Nádivka

  • 60 dkg hub
  • citronová šťáva
  • 10 dkg slaniny
  • 2 cibule
  • česnek
  • petrželka nebo pažitka
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup receptu

  1. Do prosáté mouky přidáme sůl, droždí rozmíchané v teplé vodě, olej a vypracujeme tvárné, středně tuhé těsto
  2. Pak je přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme
  3. Vložíme je do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout
  4. Vykynuté těsto zdvojnásobí svůj původní objem
  5. Pak je rozdělíme na poloviny, lehce je prohněteme, utvoříme dvě kola o průměru 24 cm, přeložíme je na pomaštěný plech a necháme opět vykynout
  6. Během kynutí těsta si připravíme nádivku
  7. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, zpěníme na ní drobně pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, přidáme houby pokrájené na plátky, pokapeme je citronovou šťávou, posolíme a podusíme doměkka
  8. Vmícháme jemně nakrájenou petrželku nebo pažitku, opepříme, rozložíme na pizzy, kde necháme asi 1-1,5 cm nepokrytého okraje
  9. Pokapeme olejem a upečeme
  10. Máme-li hub méně, můžeme je nastavit vejci, která necháme srazit jen do polotuha

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.