Recepty na domácí knedlíky 5x jinak! Vyzkoušejte kynuté i nekynuté varianty.

Knedlíky jsou tradiční českou přílohou hlavně k omáčkám.

Spoustu začínajících kuchařů se jich bojí, ale chce to jen dbát jistých zásad a zaručeně se povedou.

Připravili jsme si pro vás 5 snadných receptů na houskový knedlík včetně jednoho pro celiaky.

Užijte si to!

Vařit ve vodě či v páře?

  • Někdo knedlíky vaří ve vodě, jiný zase v páře.
  • Jedním z rozdílů je vnější struktura knedlíků.
  • Pokud knedlík vaříte rovnou ve vodě, jeho vnější strana bude lepkavá.
  • Vaření v páře vám poskytne pěknou jednotnou strukturu s malými prasklinkami.
  • Důležitá je také doba vaření knedlíku, ať už v páře či ve vodě.
  • Pokud se knedlíky vaří příliš dlouho, ztvrdnou.
  • Pokud je uvaříme a necháme v horké vodě nebo přikryté v horkém hrnci, knedlík se stáhne a ztvrdne.
  • Nejprve sundejte hrnec  ze sporáku, pak zvedněte poklici a vyndejte knedlíky.
  • Nemělo by dojít k vyfouknutí, vnější slupka se může trochu srazit, ale ne natolik, aby to změnilo skutečnou strukturu knedlíku.

Houskové knedlíky můžeme podávat ke klasickým omáčkám např. koprové, rajské, okurkové. Ale vhodné jsou i k receptům s dušeným zelím s masem či k mnoha druhům gulášů.

A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.