Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 600 g zadního hovězího
 
- 60 g oleje
 
- půl celeru
 
- 2 mrkve
 
- petržel
 
- cibule
 
- 1 dl šlehačky
 
- mletá paprika
 
- mletý pepř
 
- sůl
 
 
Postup receptu
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme opepříme a okraje nařízneme
 
- V kastrolu na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou zeleninu a cibuli, zaprášíme mletou paprikou, vložíme plátky masa a opečeme po obou stranách
 
- Pak podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka
 
- Hotové maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme omáčku a povaříme, přidáme šlehačku, osolíme, vrátíme plátky masa a prohřejeme
 
- Podáváme s rýží, opékanými brambory nebo s knedlíkem