Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 roštěnky
- 2 vyzrálé broskve
- 2 sýry Hermelíny
- pepř
- sůl.
Postup receptu
- Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem
- Necháme je v chladničce odležet, nejlépe do druhého dne
- Pak je v rozehřátém oleji prudce po obou stranách opečeme
- Broskve spaříme horkou vodou a sloupneme slupku
- Pak je rozpůlíme a odstraníme pecku
- Opečené roštěnky rozložíme do vymazaného pekáče, poklademe půlkami broskví a na ně položíme půlku Hermelínu (plísní nahoru) a podlijeme šťávou z výpeku
- V troubě zapečeme při 200°C asi 15 minut
- Sýr by měl být dozlatova opečený
- Ihned podáváme
- Příloha: brambory, hranolky, rýže