Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 140 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 800 gr hovězí kližky
- 800 gr očistěných brambor
- 3 dl bílého suchého vína
- 2 bobkové listy
- 10 zrnek nového koření
- pepř z mlýnku
- sůl.
Postup receptu
- Maso, nejlépe kližku nakrájíme na kostky jako u guláše
- Brambory nákrájíme na stejné kousky
- Veškeré ingredience vložíme do terakotové teriny s víkem podlejeme vínem osolíme, opepříme a víko hermeticky uzavřeme těstíčkem
- Předehřejeme troubu na 160° vložíme terinu a necháme po dobu cca 2,5 hodiny
- Vhodná příloha je salát z polníčku s balzamickým octem