Hranolky ze sladkých brambor na grilu

Hranolky ze sladkých brambor na grilu
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Jak vyrobit batátové hranolky na grilu. Křupavé zvenku, jemné uvnitř, se sladkým nádechem třtinového cukru. Jsou chutné a zdravé!

Co budeme potřebovat

  • 4 velké sladké brambory se slupkou
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička mleté chilli papričky nebo kajenského pepře (pokud používáte kajenský pepř, snižte na 1/4 lžičky)
  • nakrájený čerstvý koriandr (volitelně k podávání)

Postup

  • Vložte celé brambory do velkého hrnce se studenou vodou.
  • Přidejte 2 lžíce soli a poté přiveďte k mírnému varu.
  • Nechte vařit, dokud nejsou brambory měkké, ale stále docela pevné, asi 10 až 15 minut.
  • Scedíme a necháme mírně vychladnout.
  • Zahřejte gril na střední teplotu asi 200°C.
  • Každou bramboru rozkrojte podélně napůl a poté každou polovinu nakrájejte na 4 až 6 měsíčků.
  • Měsíčky dejte do mísy a poté je pokapejte olivovým olejem. Posypte hnědým cukrem, chilli papričkou a zbývající 1 lžičkou soli.
  • Promíchejte.
  • Sladké bramborové hranolky grilujte z každé strany, dokud nebudou lehce dozlatova hnědé a měkké, celkem asi 6 minut.
  • Vychutnejte si horké, posypané koriandrem dle libosti.

K čemu tyto recepty na batátové hranolky přidat? Vyberte si některý s těchto skvělých pokrmů z masa. Chutě se dokonale spojí!
Na gril si můžete rovnou přihodit i zeleninku a vytvořit si tak dokonalý letní oběd.

Na grilu opečené sladké brambory na prkénku.
Zdroj: eatingbyelaine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.