Tento recept pomazánku z hrachu si zajisté oblíbí i ti, kdo nejsou úplnými příznivci luštěnin. Dokonale hladká konzistence a souhra všech surovin zajistí dokonalý požitek z chuti.
Co budeme potřebovat
- 250 g hrášku, uvařeného a zchlazeného
 - 1 lžíce mleté šalotky
 - 3 lžíce citronové šťávy
 - 3 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce vody
 - 30 g lístků bazalky
 - 6 lístků máty
 - 1-2 lžičky citronové kůry
 - sůl
 - pepř
 - sýr pecorino romano (volitelně)
 - chilli prášek (volitelně)
 
Postup
- V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte hrášek, šalotku, citronovou šťávu, olivový olej, bazalku a lístky máty.
 - Mixujte, dokud se ingredience nespojí.
 - Pokud potřebujete více tekutiny, přidejte 1 polévkovou lžíci vody.
 - Můžete nechat trochu hrudkovitou, pokud dáváte přednost ne tolik jemné konzistenci.
 - Dochuťte solí, pepřem a citronovou kůrou.
 - Volitelně do pomazánky můžete přidat strouhaný sýr pecorino romano a trochu chilli prášku.
 
K pomazánce si třeba upečte domácí chléb pečený v troubě a oslňte celou rodinku.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček