Jednoduchý recept na hrnkovou jahodovou bublaninu zvládne úplně každý.
Ingredience
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek jogurtu (řeckého typu)
- 2 vejce
- 1/4 hrnku citronové šťávy
- 1 balení kypřicího prášku
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 300-500g jahod
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Formu na dort vyložte pečícím papírem.
- V misce smíchejte vejce, jogurt, citronovou šťávu, olej a vanilkový extrakt.
- V samostatné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli.
- Mokré přísady řádně smíchejte s moučnou směsí a vzniklé těsto nalijte do připravené formy.
- Navrch poklaďte plátky jahod a dejte péct na 30-40 minut.
- Upečenou bublaninu nechte vychladnout a poté podávejte posypanou moučkovým cukrem.

Používáte stále metodu měření surovin od oka? Náš test potravinových vah do kuchyně vám odhalí jejich značné výhody. Podívejte se!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček